Englanninraiheinä SW Birger 20kg


Englanninraiheinä SW Birger 20kg

Suositushinta

Kysy tuotteen hinta paikalliselta kauppiaalta. Valitse alapuolelta tarjouspyyntö tai katso kauppojen yhteystiedot.

Lähetä tuotetta koskeva tarjouspyyntö tai kysy lisätietoja valitsemastasi kaupasta. Tähdellä merkityt ovat pakollisia tietoja.

 Sähköposti

 Puhelin

{{$select.selected.name}}

{{selectedStore.MarketingCompanyName}}

{{selectedStore.Address}}, {{selectedStore.PostalCode}} {{selectedStore.Municipality}}

puh: {{selectedStore.DefaultPhoneNumber}}
{{selectedStore.AdditionalPhoneNumber}}

{{selectedStore.ContactEmail}}

Arkisin: {{selectedStore.OpenWeekdays}}

Lauantai: {{selectedStore.OpenSat}}

Sunnuntai: {{selectedStore.OpenSun}}


Englanninraiheinä on italianraiheinän tapaan jo kylvövuonna satoa tuottava nurmiheinä. Kasvu ei kuitenkaan ole yhtä aggressiivinen. Englanninraiheinä on myös arka talvituhoille, joten täydennyskylvö on suositeltavaa.

K-maataloudella lajikkeena on ruotsalaista alkuperää oleva SW Birger. SW Birger on tetraploidi (4n) englanninraihienä, mikä tarkoittaa, että sen jälkikasvukyky on vanhoja diploideja (2n) lajikkeita huomattavasti parempi ja rehuarvot korkealuokkaiset.

Suomen pohjoisista kasvuoloista ja ankarista talvista johtuen englanninraiheinälle suositellaan täydennyskylvöä heti 1. satovuodesta lähtien. Siemen on natamainen eli kevyt ja suurikokoinen, joten kylvö keskipakolevittimillä ei yleensä onnistu tasaisesti ja itäminen on heikompaa. Siksi täydennyskylvöön suositellaankin joko kiekko- tai haramallin kylvökonetta, jotta kylvötulos olisi mahdollisimman tasainen.

Englanninraiheinä sopii myös seoksiin muiden nurmikasvien kanssa niin kahden kuin kolmen niiton järjestelmiin. Se sopii myös eri eläimille, eikä esimerkiksi hevosilla tai lampailla ole havaittu erityistä arkuutta englanninraiheinäpitoista rehua kohtaan.

Kasvupaikan puolesta englanninraiheinä sopii kaikille maalajeille, seoksista sitä löytyy mm. multamaan nurmiseoksesta, pikanurmiseoksesta sekä hevosnurmiseoksesta. Lisäksi SW Birger on saatavilla puhtaana nurmisiemenenä.

Ominaisuudet

Pakkauskoko (kg)20
Tuotekoodi
300179171
EAN
6405422013418