Nuolukivet

Nuolukivistä eläimet saavat tarvitsemaansa suolaa ja muita kivennäis- ja hivenaineita. Valikoimaamme kuuluvat KNZ-nuolukivet, Mestarin tuotteet sekä Josera-nuolukivisangot ja nuolukivivadit eri eläimille ja erilaisiin tuotantovaiheisiin.

Joseran Nuolukivisanko Plus ja Nuolukivisanko Mg Plus sisältävät A- D- ja E –vitamiineja sekä seleeniä jopa 30 mg/kg. Puolet nuolukivisankojen seleenistä on pötsisuojattua, mikä parantaa seleenin imeytymistä ja hyväksikäyttöä. Joseran 25 kg nuolukivisangoilla edistät ADE–vitamiinien ja seleenin riittävää saantia.

Umpilehmille ennen poikimista soveltuvia nuolukiviä ovat kalkittomat nuolukivet, jotta kalsiumin tehokas imeytyminen saadaan aktivoitua ennen poikimista. KNZ–nuolukivet eivät sisällä kalkkia, joten ne sopivat hyvin umpilehmien nuolukiviksi.

Lampaille nuolukiviä valittaessa on hyvä muistaa, että lampaat ovat herkkiä kuparille. Varmin valinta lammaslaitumille on kupariton vaihtoehto (KNZ 100, KNZ Lammas, Nuolukivivati Universal).

Hevosille tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita ovat sinkki, kupari ja seleeni. Siksi hevosille suositeltavia nuolukiviä ovat Joseran Nuolukivisanko Plus, KNZ Standard tai KNZ Growth/Junior, jotka sisältävät suolan lisäksi näitä kolmea ravintoainetta. Hevosille maistuvia nuolukiviä ovat myös Black Horse Mineraalinuolukivi sekä Himalya-nuolukivi.

Tarkista tuotteiden yhteydessä olevasta valintataulukosta (esite), mikä nuolukivi sopii käyttötarkoitukseesi. Tarkista aina tiedot ja käyttötarkoitus viime kädessä tuoteselosteesta ostovaiheessa.

Valikoimasta löytyy myös Lantmännen Agron omat Nuolu-Melli-kivennäissangot, jotka täydentävät kivennäisruokintaa vaivattomasti ja Melli-suolakivi toimii hyvänä natriumin lähteenä. Lantmännen Agron rehu- ja kivennäisvalikoima löytyy kattavasti myös verkkokaupastamme kauppa.lantmannenagro.fi. Voit tutustua tuotteisiin ja niiden ominaisuuksiin:

Lantmännen Agron nuolukivet ja -sangot »

Nuolukivet {{total}} tuotetta