Happosäilöntäaineet

Laadukkaan säilörehun perustana on kolmen hoon sääntö eli hygieenisyys, hapettomuus ja happamuus. Hygieenisyys varmistetaan riittävällä sängen pituudella ja pellon tasaisuudella, mikä ehkäisee epäpuhtauksien joutumista rehuun. Hapettomuus on otettava huomioon siilon tiivistysvaiheessa, paalin käärinnässä ja huolellisessa peittelyssä ja painotuksessa. Happamuus varmistetaan tehokkaalla säilöntäaineella. Säilöntäaineen käyttö parantaa rehun laatua ja vähentää rehuhävikkiä. Huolehdi säilöntäaineiden riittävästä ja tasaisesta annostelusta.

Säilörehun säilöntä perustuu tehokkaaseen pH:n laskuun. Mitä kosteampaa rehu on, sitä alempi on myös laadukkaan rehun pH-vaatimus. Tehokkaimpia pH:n alentajia ovat muurahaishapot tai ainoastaan maitohappoa tuottavat maitohappobakteerit. Valitse tällöin säilörehulle Mestarin VahvaAIV 2 PlusJosilac classic tai Josilac grass.

Kuivemmalle rehulla ja siilon pintaosiin tarvitaan jälkilämpenemisen ehkäisyä ja hiivojen ja homeiden kasvun estoa. Valitse tällöin tuote, joka sisältää propionihappoa tai etikkahappoa tuottavia maitohappobakteereita. Tuotteet Mestarin ValttiAIV ÄssäJosilac combi tai Josilac ferm sopivat parhaiten pintarehuun ja jälkilämpenemisen ehkäisyyn.

Murskeviljan säilöntään suositellaan hapoista Mestarin VahvaaAIV ÄssääMestarin Valttia tai biologisista Josilac fermiä.

Happosäilöntäaineet {{total}} tuotetta