Rehunsäilöntäaineet

Säilörehun erinomainen laatu on tärkeää taloudellisen tuotannon ja eläinten terveyden varmistamiseksi. Lantmännen Agrosta löydät laadukkaat säilöntäaineet happosäilöntään biologiseen säilöntään sekä kemialliseen säilöntään.

Laadukkaan säilörehun perustana on kolmen hoon sääntö eli hygieenisyys, hapettomuus ja happamuus. Hygieenisyys varmistetaan riittävällä sängen pituudella ja pellon tasaisuudella, mikä ehkäisee epäpuhtauksien joutumista rehuun. Hapettomuus on otettava huomioon siilon tiivistysvaiheessa, paalin käärinnässä ja huolellisessa peittelyssä ja painotuksessa. Happamuus varmistetaan tehokkaalla säilöntäaineella. Säilöntäaineen käyttö parantaa rehun laatua ja vähentää rehuhävikkiä. Huolehdi säilöntäaineiden riittävästä ja tasaisesta annostelusta.

Säilörehun säilöntä perustuu tehokkaaseen pH:n laskuun. Mitä kosteampaa rehu on, sitä alempi on myös laadukkaan rehun pH-vaatimus. Tehokkaimpia pH:n alentajia ovat muurahaishapot tai ainoastaan maitohappoa tuottavat maitohappobakteerit. Valitse tällöin säilörehulle Mestarin VahvaAIV 2 PlusJosilac classic tai Josilac grass.

Kuivemmalla rehulla ja siilon pintaosiin tarvitaan jälkilämpenemisen ehkäisyä ja hiivojen ja homeiden kasvun estoa. Valitse tällöin tuote, joka sisältää propionihappoa tai etikkahappoa tuottavia maitohappobakteereita. Tuotteet Mestarin ValttiAIV ÄssäJosilac combi tai Josilac ferm sopivat parhaiten pintarehuun ja jälkilämpenemisen ehkäisyyn.

Murskeviljan säilöntään suositellaan hapoista Mestarin VahvaaAIV ÄssääMestarin Valttia tai biologisista Josilac fermiä tai Josilac Extraa.

Lantmännen Agron oma säilöntäaine, kotimainen Mestarin Vahva, on happosäilöntäaine, jolla säilöt rehun luotettavasti hankalissakin olosuhteissa. Mestarin Vahva soveltuu parhaiten tuoreelle ja esikuivatulle nurmirehulle. Mestarin Valtti -happosäilöntäaine soveltuu erinomaisesti kuivemman rehun säilöntään, jossa vaaditaan ratkaisuja jälkilämpenemiseen sekä hiivojen ja homeiden ehkäisyyn. Happosäilöntään on saatavilla myös AIV- ja Eastman säilöntäaineet.

Biologiseen säilöntään valikoimassamme ovat Josilacin säilöntäaineet, joiden teho ja toimivuus on todistettu useissa riippumattomissa tutkimuksissa. Josilacin biologisten säilöntäaineiden annostelu on helppoa ja turvallista. Josilacin biologisia säilöntäaineita on viisi eri tuotetta, joista löytyy oikea vaihtoehto eri rehuraaka-aineille sekä kuiva-aineeltaan erilaisille rehuille. Josilaceista löytyy sopivat tuotteet myös luonnonmukaiseen tuotantoon, maissisäilörehun sekä murskeviljan säilöntään ja siilon pintaosien käsittelyyn jälkilämpenemisen ehkäisemiseksi.

Kokemäellä valmistetusta kemiallisten säilöntäaineiden SäilöX- tuoteperheestä löytyy tuotteita kaikkien rehukasvien säilöntään kaikissa säilöntämuodoissa.

Rehunsäilöntäaineet {{total}} tuotetta