Apevaunut

Edustamamme apevaunumallisto käsittää KUHN:in ja KONGSKILDE JF:n vaunut. Molempien valmistajien mallistosta löytyy sopivat vaihtoehdot käyttötarpeen mukaan joko 1-, 2- tai 3-ruuvisina (pystysekoitus) erilaisilla säiliötilavuuksilla. Varuste- ja purkuvaihtoehtoehtoja löytyy runsaasti.

Valikoimassa on myös erikoismallit, joita voidaan seosrehun valmistuksen ja jaon lisäksi käyttää myös kuivittamiseen olkilietsolla. KUHN-apevaunuja valmistetaan lisäksi ajettavina 1- tai 2-ruuvisina (SPV / SPW) useilla eri säiliötilavuuksilla. KUHN-mallistossa on myös laaja valikoima kiinteitä sähkökäyttöisiä Centramix -apesekoittajia

KONGSKILDE JF VM -apevaunumallisto tarjoaa laajan ja hyvin varustellun valikoiman erilaisia pystysekoitusvaunuja. Seosrehuvaunuja on saatavana 6,5 - 45 m³:n säiliötilavuudella. S-mallisarja tarjoaa tavanomaista kapeamman ja matalamman vaunun myötä mahdollisuuden valita vaunu myös kapeammalle ruokintakäytävälle tai jos oviaukko rajoittaa vaunun korkeutta tai leveyttä.

Perusvaunujen lisäksi VM -vaunuja on saatavana erilaisilla kuljettimilla varustettuna. B-mallissa on poikittaiskuljetin edessä ja siihen on liitettävissä jatkeita purkukorkeuden- ja leveyden kasvattamiseksi. X-range ominaisuudella B-etukuljetinta voidaan siirtää hydraulisesti sivulle ja kärkeä nostaa. Multi-mallissa on olkilietso mukana, jolloin samalla vaunulla voi apesekoituksen lisäksi myös kuivittaa oljella.

Kongsklide JF käyttää vaunujen valmistuksessa erikoisterästä, minkä ansiosta hyötykuormaa saadaan lisättyä ja vaunujen käyttöikä on pitkä. VM-vaunuissa on aina vakiovarusteena tarkka vaaka langattomalla näyttölaitteella (Feed Manager), johon saatavana myös edistyksellinen Pro Feed –ruokinnan seurantaohjelma.

KUHN on yksi maailman suurimpia apevaunuvalmistajia. Vaunut varustetaan aina vaa’alla, jolloin rehuseoksista saadaan paras ruokinnallinen hyöty. Laajan malliston kehitys on jatkuvaa ja käyttäjien tarpeet on pyritty ottamaan huomioon mm. vaatimuksena saada suuri säiliötilavuus mahtumaan mataliin rakennuksiin. KUHN-innovaatioita ovat myös mm. kokonaan haponkestävästä teräksestä (K-NOX) valmistettu sekoitusruuvi.

KUHN Profile -apevaunujen runko ja säiliö on hitsattu yhteen, jolloin vaunusta saadaan matala tilavuuteen nähden. Euromix malleissa on erillinen runko ja säiliö, jonka välissä on vaaka-anturit. Profile mallisto kattaa 1- ja 2-ruuvivaunut eri kokoluokissa. Saatavana on kahta eri säiliöleveyttä ruokintapöydän ja käytävien leveydestä sekä käyttötarpeesta riippuen. Euromix-mallisto kattaa myös 3-ruuviset suurimmat vaunut.

KUHN-vaunuissa luukkupurun lisäksi tai vaihtoehtona on lukuisia erilaisia kuljetinvaihtoehtoja joko asennettavaksi sivulle tai erillisenä poikittaiskuljettimena vaunun eteen. KUHN-vaaka käsittää aina vaunussa olevan näytön KDW 341, johon voidaan lisätä haluttaessa langaton rinnakkaisnäyttö kuormainkoneeseen. Erikoistilauksesta saadaan myös vaaka, johon voidaan liittää lisäominaisuuksia kuten esim. ruokintatietojen tallennus ja siirto tietokoneelle sekä reseptien muokkaus.

Kiinnostus ajettavia KUHN SPV ja SPW -apevaunuja kohtaan kasvaa. Samalla vaunulla voidaan kuormata, sekoittaa ja jakaa sekä siirtyä rehuvarstojen ja kotieläinrakennusten väillä joustavasti. Teho ja nopeus lisääntyvät eikä ruokintaan tarvitse sitoa traktoreita. KUHNin kiinteät Centramix-apesekoittajat ratkaisevat saman asian, mutta ovat kiinteästi asennettuja ohjauskeskuksella varustettuja paketteja. Sähkökäytöllä saavutetaan kustannussäästöjä, koska polttoainetta ei kulu eikä traktoria tarvita.

KUHN ja KONGSKILDE -seosrehuvaunut varustellaan aina käyttäjän tarpeiden ja olosuhteiden mukaan, jolloin saadaan juuri toiveiden mukainen vaunu.

Tuotemerkit:
Kongskilde Kuhn

Apevaunut {{total}} tuotetta