Loimet ja satulahuovat

Loimitukseen on tarjolla erinomaisia materiaaleja, jotka hengittävät ja ovat silti lämpimiä. Perussääntönä on se, että jos alat ilmojen viilentyessä loimittaa hevostasi, niin sitä on jatkettava kevääseen saakka. Loimitustarpeeseen vaikuttavat muun muassa onko hevosella tarhassa ollessaan mahdollista mennä suojaan, onko se koko päivän sateessa ja tuulessa sekä onko hevonen klipattu vai ei.

Hyvä ulkoloimi on lämmin ja vedenpitävä, hengittävä ja hyvin istuva. Paksuus tulee valita kelin mukaan. Vaihtoehtoja on monia vuorittomasta aina paksusti topattuihin. Se onko malli korkeakaulainen vai tavallinen loimimalli on monesti makuasia ja moniin loimiin saa kaulaosan myös irrallisena. Kevyemmin topattujen loimien alle voi ilmojen kylmentyessä laittaa vaikka villaloimen tai tallitoppaloimen, silloin yhdellä ulkoloimella pärjää jo aika pitkälle. Loimet kannattaa kuivattaa asianmukaisesti käytön jälkeen sekä puhdistaa irtoliasta säännöllisesti hankaumien välttämiseksi.

Hevosen tulisi olla kuiva kun se loimitetaan tarhaan, kuivatusloimet ovat sitten erikseen. Fleece- ja villaloimet ovat tyypillisiä kuivatusloimia ja niistä on saatavilla monenlaisia malleja ja paksuuksia. Tärkeintä kuitenkin on se, että märän hevosen päälle laitettavat loimet hengittävät ja kosteus nousee loimien läpi.

Tallissa hevoset pärjäävät kevyemmällä loimituksella. Hyvä talliloimi on kestävää ja helposti puhtaana pidettävää materiaalia. Tallitoppaloimia on eri mallisia ja paksuisia, aivan kuten ulkotoppaloimiakin, mutta myös villa- ja fleeceloimet ovat suosittuja talliloimia.

Suosituimpia loimia ovat sellaiset loimet, joissa on kätevät kiinnitykset, silloin ne ovat käytännöllisiä käyttää. Veljekset Wahlstenin Horse Comfort ja Rain Buster -loimimallistosta löydät käytännölliset loimet niin ulko- kuin tallikäyttöön kaiken kokoisille hevosille ja poneille.

Laajan loimi-ja hevostarvikevalikoiman löydät Oulun, Lohjan ja Riihimäen Lantmännen Agroista. Kaikista Lantmännen Agro kaupoistamme on tilattavissa Veljekset Wahlstenin loimia ja muita tuotteita, ellei haluamaasi tuotetta löydy heti hyllystä.

Katso kauppojen yhteystiedot »

Loimet ja satulahuovat {{total}} tuotetta