ThermoSeed

ThermoSeed on patentoitu, kuumaan vesihöyryyn perustuva menetelmä, joka tuhoaa siemenessä olevat taudinaiheuttajat ja nopeuttaa siemenen kasvuunlähtöä. Menetelmällä voidaan korvata perinteinen kemikaaleihin perustuva peittaus. Suomen ensimmäinen ThermoSeed-tuotantolinja on valmistunut Vihervakan tuotantolaitokselle Pöytyälle.

ThermoSeed-tuotantolinjan rakennusvaihe on saatu päätökseen Pöytyällä Vihervakan tuotantolaitoksella ja maailman puhtaimman siemenen tuotanto on aloitettu. Tuotantolinjan kapasiteetti riittää noin 15 000 tonnin eli 375 rekkakuorman tuottamiseen vuodessa.

Tehokkaassa ja turvallisessa ThermoSeed-menetelmässä kasvitauteja torjutaan käsittelemällä siemen kuumalla höyryllä. Vesihöyry on kestävä ja ekologinen vaihtoehto siemenen käsittelyyn. Jokainen siemenerä saa uniikin, juuri sille sopivan höyrykäsittelyn. ThermoSeedillä saadaan kemiallisten peittausaineiden veroinen teho siemenlevintäisiä tauteja vastaan ilman kemikaaleja.

Vesihöyry murtaa itämislevon ja nopeuttaa orastumista

ThermoSeed-menetelmä sopii niin vehnän, ohran, kauran kuin rukiinkin viljelyyn, ja lisäksi luomutiloille. Kuumaan vesihöyryyn perustuva menetelmä murtaa siemenen itämislevon, jolloin saadaan tasainen orastuminen. Menetelmällä siemenen kasvuunlähtö on jopa päivää nopeampi kuin kemiallisessa peittauksessa.

 ThermoSeed sopii kaikille viljelysmaille. Menetelmällä saadaan sama satotaso kuin kemiallisella siementenkäsittelyllä, mutta erittäin turvallisesti ja ympäristöystävällisesti. ThermoSeed-siemenen hinta on sama kuin kemiallisesti peitatun. Lisäksi mahdolliset jääntisiemenerät voidaan käyttää normaalina kauppaviljana tai rehuna, mikä on menetelmän merkittävä etu peitattuun viljaan nähden.

  

ThermoSeed tarjoaa turvallisen ja puhtaan vaihtoehdon

Siementä on turvallista käyttää, sillä se pölyää vähemmän kuin peittaamaton tai kemiallisesti käsitelty siemen. ThermoSeed-siemen on niin puhdasta, että ei ole haitaksi, vaikka se päätyisi sellaisenaan lapsen tai lemmikin suuhun. 

Ruotsissa ja Norjassa jo puolet siemenviljasta ilman kemiallista peittausta

ThermoSeed-menetelmä on kehitetty 90-luvun alussa Ruotsin maatalousyliopistossa Uppsalassa. Menetelmä on myös patentoitu. Nykyään jopa puolet Ruotsissa ja Norjassa käytettävästä siemenestä on ThermoSeed-käsiteltyä. Menetelmään on investoitu myös useissa muissa Euroopan maissa.  Tulevana kautena menetelmällä käsitellään maailmalla vuosittain lähes 100 000 tonnia siemeniä. Tällä määrällä voidaan kylvää noin 400 000 hehtaarin kylvöala, joka Suomessa vastaisi lähes puolta viljantuotantoalastamme. 

ThermoSeed – vaihtoehto kemialliselle peittaukselle

  • Sopii kaikille viljoille sekä luomuviljelyyn
  • Ei tarvetta kemialliselle peittaukselle
  • Käsitelty vilja on turvallista ja sitä voidaan käyttää rehuna
  • Murtaa itämislevon ja nopeuttaa kasvin alkukehitystä

Lisätietoja:

Myyntijohtaja Juho Urkko, 050 310 4075, juho.urkko@lantmannen.com

Tutkija Anni Kymäläinen, 040 667 2009, anni.kymalainen@lantmannen.com

 

Saatavana nyt!

Saat nyt kaikkia valikoimamme siemeniä ThermoSeed-käsiteltynä. Tilaa nyt Lantmännen Agro -kaupasta!

 

Tutustu ThermoSeed -esitteeseen

Lue .PDF