Tänäänkin on hyvä päivä viljakaupoille

Viljanhinta määräytyy kansainvälisessä viljapörssissä. Hinnan muutokset  seuraavat tarjonnan ja kysynnän vaihteluja. Sadon myynnin jaksottaminen pitkin vuotta tasaa muutosten vaikutusta. Viljan ja öljykasvien myyjänä tiedät, että markkina elää. Se menee ylös, alas. Kuinka paljon ja milloin, on vaikea sanoa edes aktiivisesti markkinaa seuraavan. Raaka-ainemarkkinassa toimiminen on ihan yhtä riskialtista, mutta myös kannattavaa, kuin osakemarkkinoillakin.

Lantmännen Agron viljakaupan työkaluista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen taloudelliseen ja tuotannolliseen tilanteeseen.

Haluatko jakaa riskiä vai elää hetkessä?

Meidän sopimusvaihtoehdoillamme sinun ei tarvitse valita. Voit tehdä kaupat sinulle parhaiten sopivalla tavalla: kiinnittää hinnat pitkällä tai lyhyellä tähtäimellä, tai sekä että. Täältä voit perehtyä sopimusvaihtoehtoihimme. Jos haluat tietää lisää, voit keskustella vilja-asiantuntijoidemme kanssa.

Termiinisopimus: Kiinnitä hinta pitkällä tähtäimellä

  • Termiinisopimus sopii sinulle, joka haluat varmistaa etukäteen, mitä tulet saamaan sadostasi. Sopimuksella kiinnitetään perushinta tiettyyn toimituspaikkaan, tiettynä toimitusjaksona. Termiinisopimuksia tehdään ympäri vuoden, myös ennen puintia. Lue lisää »

Hintaputki: Termiinisopimus hintaputkella

  • Hintaputkitermiinillä voit pehmentää markkinahinnassa tapahtuvia muutoksia. Mikäli markkinahinta on toimitushetkellä putken ulkopuolella, vaikuttaa ylitys saamaasi tilityshintaan. Lue lisää »

Varastoimisopimus: Osatilitys heti, toimitus ja hinnankiinnitys viimeistään 31.7.

  • Mikäli haluat hyödyntää hintojen kehitystä, mutta tarvitset rahaa syksyllä, voit tehdä varastoimissopimuksen. Saat osatilityksen 30 päivässä sopimuksenteosta. Toimitat viljan ostajan haluamana aikana, heinäkuun loppuun mennessä. Hintakiinnityksen voit tehdä missä vaiheessa tahansa, viimeistään kuitenkin 31.7. Lue lisää »

Päivän hinta: Toimita päivänhintaan

  • Jos et halua sitoutua toimittamaan tiettyä määrää, voit aina toimittaa ilman sopimusta päivänhintaan. Lue lisää »

HetiTermiini: Varmista hinta lyhyellä tähtäimellä

  • Jos haluat odottaa hintakiinnityksen kanssa, kunnes sato on korjattu, voi tehdä HetiTermiinin päivänhintaan milloin tahansa. HetiTermiinin toimitus on 30 päivän kuluessa sopimuksesta. Lue lisää »

AktiiviTermiini: Kiinnitä hinta toimituksen jälkeen

  • Jos et voi varastoida viljaa itse, mutta haluat kiinnittää vilja hinnan myöhemmin, voit tehdä Aktiivitermiinin. Toimitat sinulle sopivana ajankohtana ja kiinnität hinnan päivänhintaan. Lue lisää »

Tuoreviljasopimus: Varmistat kuivatuskapasiteetin riittävyyden myös kosteina syksyinä. Sopimus tulee mieluiten tehdä 31.5. mennessä.

  • Teemme tuoreviljasopimuksia Suomen Viljava Koria/Kouvolaan sekä Kokemäelle. Sopimus on yleensä tehtävä kesäkuun alkuun mennessä, mutta kannattaa kysyä kuivatusmahdollisuutta myös lähempänä kuivatuskautta. Sopimuksia tehdään niin kauan, kuin kapasiteetti sallii. Lue lisää »