Laatuviljasopimus

Viljelysuunnitelmaa laadittaessa on syytä arvioida tulevan sadon markkinatilanne. Sopimustoiminnalla ja myynnin jaksottamisella on mahdollisuus tasata muutosten vaikutusta ja parantaa viljelyn taloudellista tulosta. Tavoitteemme on löytää sopimusasiakkaidemme sadolle parhaat ja tilan tarpeisiin sopivat viljakauppavaihtoehdot. Haluamme varmistaa kotimaisen sadon menekin niin kotimaan markkinoilla kuin kansainvälisestikin. Vilja on aito vientituote.

Sopimustoiminta on yhteistyötä

Sopimustoiminnan tavoitteena on toisaalta viljelyttää mahdollisimman hyvälaatuista raaka-ainetta viljaa käyttäville asiakkaillemme ottaen huomioon tilakohtaiset olosuhteet ja viljelykäytännöt. Toisaalta viljakauppiaina lähtökohtamme on etsiä sopimusviljelijöidemme sadolle paras hinta markkinoilta. Siksi olemmekin uudistaneet sopimusmallimme. Tavoitteemme on tarjota sopiva kauppatapa kaikkiin markkina- ja tilakohtaisiin tilanteisiin ja samalla lisätä viljelijän valinnanvapautta myyntipäätöksiä tehdessään.

Laatuviljasopimus on puitesopimus, joka muuttuu sitovaksi vasta, kun hinta on sovittu. Sopimuksen luonteeseen kuuluu, että myyjä antaa ostajalle mahdollisuuden tarjota. Toisaalta hyvien kauppatapojen mukaan myyjä myös ilmoittaa, mikäli myy satonsa muualle.

Lantmännen Agro -sopimuksen ehdot tarkistetaan vuosittain. Sopimusehtojen mukaisesti sadosta tulee toimittaa syksyllä edustavat ennakkonäytteet ja satoarviot, joiden perusteella sopimussadon markkinointi suunnitellaan. Glyfosaatin käyttö ennen puintia sekä yhdyskuntalietteen ja siitä valmistettujen lannoitteiden käyttö on kielletty. Viljelijä on ilmoitusvelvollinen, mikäli tilalta on löytynyt salmonellaa.

Teemme sopimuksia monipuolisesti mylly- ja teollisuusvehnästä, mallas-,  tärkkelys- ja rehuohrasta, suurimo-, vienti- ja rehukaurasta, rypsistä,  rapsista, rehuherneestä, härkäpavusta ja kaikista luomuviljoista. Siemensopimuksia tehdään viljoista ja nurmikasveista. Laatuviljasopimuksella tuotetaan käyttötarkoituksen mukaista laatua. Suunniteltu käyttötarkoitus ja lajike kirjataan sopimukseen. 

Viljelyohjelmilla tulokseen, sopimuksella varmuutta sadon markkinointiin

Sopimusviljelijänä saat

  • entistäkin monipuolisemmat sopimusvaihtoehdot
  • Maksuttoman ennakkoanalyysin sadostasi (hometoksiinimittaus maksullinen)
  • Etuoikeuden viljatoimituksiin ja uutuuslajikkeisiin
  • Kasvinsuojeluneuvonta
  • Viljakaupan ammattilaisen palvelut

 

Tee verkossa Laatuviljasopimus »

Tutustu sopimusmalleihin » 

Ota yhteys Viljanostajiin »