Eläinten hyvinvointi

Eläinten hyvinvointi on monien asioiden summa. Lantmännen Agrosta löydät ratkaisut rakentamiseen, eläinten valvontaan, kuivittamiseen, hygieniaan, hoitoon, ilmanvaihtoon ja eläinten juontiin. Hyvinvointiin kannattaa panostaa, sillä sijoitettu panostus näkyy tuotannossa. Ilma ja vesi ovatkin halvimpia tuotantopanoksia, joiden riittävyydestä ei kannata tinkiä.

Eläinten lämpöstressi laskee maidontuotantoa syönnin vähentymisen seurauksena. Lämpöstressin syntymiseen voi vaikuttaa erilaisilla hyvinvointia tukevilla ratkaisuilla niin ilmanvaihdossa kuin vesipisteidenkin sijoittamisella tuotantoympäristössä.

Navettaan asennettavat kierrätyspuhaltimet kierrättävät ilmaa saaden aikaan viileämmän ympäristön eläimille. Tehokkaasti kiertävä ilma vaikeuttaa hyönteisten lentoa ja antaa eläimille rauhallisemman ympäristön kiusantekijöiltä. Puhaltimet ovat helppokäyttöisiä ja ne voi asentaa sekä uusiin että vanhoihin rakennuksiin. Valikoimassa on myös ilmastointipuhaltimia, säätimiä, korvausilmaventtiileitä ja poistohormeja hyvän ilmanlaadun varmistamiseksi.

Laadukkaat ja kestävät juomalaitteet varmistavat, ettei eläinten hyvinvointi jää vedensaannista kiinni. Lämmitettävät juomalaitteet takaavat riittävän vapaan veden myös talvikaudella. Laitumelle sijoitettavat laidunaltaat ovat kesäkauden helpotus laiduntaville eläimille.

Tehokas valvonta helpottaa poikimisten valvontaa ja tilojen yleistä turvallisuutta. FarmCam HD langaton valvontakamerajärjestelmä tarjoaa työkalun usean eri alueen samanaikaiseen valvontaan. FarmCap IP Online valvontakameran kuvan vastaanottimena voi toimia oma älypuhelin tai tabletti.

Tässä esimerkkejä eläinten hyvinvointia tukevasta tarjonnastamme. Meiltä löytyy esimerkiksi myös parsi- ja rullamattoja, pesuaineita sekä hoitotuotteita. Kysy lisää lähimmästä Lantmännen Agro -kaupastasi.